Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Beňová: Čím viac fungujúcich noriem chrániacich ženy prijmeme, tým lepšie

Záverečný deň tohto týždňového plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu bude venovaný aj hlasovaniu o návrhu priorít Európskej únie v súvislosti s nadchádzajúcim 64. zasadnutím Komisie OSN pre postavenie žien.

Tému zlepšovania postavenia žien v spoločnosti považujem za veľmi dôležitú a aj preto som sa na predložení tohto návrhu spolupodieľala,“ uviedla poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová.

Úcta k ženám a ich právam na bezpečný a dôstojný život dnes vôbec nie je samozrejmosťou. Naopak, aj v diskusiách ohľadom rodovej rovnosti na národnej úrovni na Slovensku sa bohužiaľ často objavuje pomerne veľká miera iracionálnosti a prekrúcania. Ako moderná žena si pritom dovolím tvrdiť, že čím viac fungujúcich noriem chrániacich ženy prijmeme, tým lepšie,“ zdôraznila europoslankyňa.

Viac..  Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Posilňovanie postavenia žien v spoločnosti je pritom nevyhnutné aj z hľadiska trvalo udržateľného rozvoja. Opatrenia na spravodlivejšie odmeňovanie v odvetviach s prevahou zastúpenia žien a súvisiace celkové zlepšovanie ich podmienok na trhu práce, sú tak v konečnom dôsledku prospešné pre všetkých,“ uzavrela Monika Beňová.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices