NR SR
Zdroj: Reprofoto/noviny.sk

Danko prerušil mimoriadnu schôdzu do stredy. Beblavý, Poliačik a Mihál blokovali rečnícky pult

BRATISLAVA / Mimoriadnu parlamentnú schôdzu sa podarilo otvoriť. Poslanci Národnej rady SR by mali rokovať o zavedení trinásteho dôchodku pre všetkých penzistov, zvýšení rodinných prídavkov o sto percent, zrušení diaľničných známok pre autá do 3,5 tony a o situácii okolo Istanbulského dohovoru. O uvedených zákonoch budú rozhodovať v skrátenom legislatívnom konaní.

Poslanci NR SR za strany Progresívne Slovensko (PS), Spolu – občianska demokracia,  Za ľudí, OĽaNO, SaS, SME Rodina nepodporili otvorenie mimoriadnej 58. schôdze parlamentu, ktorá sa začala o 13:00 hodine. Predseda tretej vládnej strany Most-Híd Béla Bugár taktiež v reakcii na požiadavku predsedu NR SR Danka, aby na schôdzi rokovali aj o Istanbulskom dohovore a zrušení diaľničných známok, uviedol, že strana nepodporí program takejto schôdze. „Jednak sme v kampani a desať dní pred voľbami si nemyslíme, že by sme mali takto ukázať, že kampaňujeme v Národnej rade SR, a nie vonku medzi občanmi,“ vyjadril sa Bugár. Napriek tomu, že Most-Híd bol proti tejto schôdzi ich člen Eduard Adamčík hlasoval „za“ otvorenie.

Naopak, istú podporu majú od strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Zámer Smeru-SD zvolať mimoriadnu schôdzu kritizovali viacerí opoziční politici.

Viac..  Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

V úvode Andrej Danko prerušil schôdzu, pretože podľa opoziční poslanci z PS/Spolu stoja pri rečníckom pulte v parlamente s tortou, ktorá má ilustrovať svadbu medzi Smerom a ĽSNS. Danko im tak dal do 13:25 čas, aby odišli. Nakoniec ich vyzval, aby odišli a na 13.45 vyhlásil poslanecké grémium. Pre blokovanie rečníckeho pultu napokon prerušil mimoriadnu schôdzu do stredajšieho rána.

Poslanci by mali rokovať o Istanbulskom dohovore, trinástom dôchodku pre všetkých penzistov, zvýšení rodinných prídavkov o sto percent, či zrušení diaľničných známok pre autá do 3,5 tony. Prezidentka ale každý jeden schválený zákon môže vetovať, no až po parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať v sobotu 29. februára.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

Kresťanská únia je proti násiliu v každej forme a proti každému, obzvlášťproti násiliu na ženách. Veríme tomu, že spoločnosť …

Consent choices