NRSR
Zdroj: Reprofoto/noviny.sk

Mimoriadna schôdza NR SR: Poslanci schválili vládny návrh o 13. dôchodkoch

BRATISLAVA / Hoci mimoriadnu parlamentnú schôdzu prvé tri dni blokovali opoziční poslanci PS/SPOLU , ktorí stáli za rečníckym pultom, poslanci v nej nakoniec riadne pokračovali. Piaty rokovací deň hlasovali o návrhu zákona o 13. dôchodkoch či Istanbulskom dohovore.

Skrátené legislatívne konanie k zrušeniu diaľničných známok sa ani po niekoľkých pokusoch ale nepodarilo odhlasovať, poslanci totiž neboli uznášaniaschopní. V stredu, 26. februára by tak mali o diaľničných známkach znova hlasovať, no a rokovať by mali začať aj o zvýšení rodinných prídavkov o sto percent.

 „S radosťou konštatujeme, že v decemebri tohto roku bude každému dôchodcovi vyplatený dôchodok 470 eur,“ vyhlásil Fico na tlačovke po hlasovaní.

„Podľa koalície PS/SPOLU je dnešné odmietnutie Dohovoru o predchádzaní násilia na ženách stranami Smer, SNS, ĽSNS, Sme rodina a OĽaNO obrazom toho, čo sa bude diať, ak budúci parlament nebude hodnotovo vyvážený. Zhodu súčasnej koalície s časťou demokratickej opozície považuje koalícia PS/SPOLU za zlý signál pre budúcnosť ochrany práv a osobných slobôd žien na Slovensku. Poslankyne a poslanci PS/SPOLU sa hlasovania nezúčastnili, lebo schôdzu považujú za nezákonne zvolanú. V budúcom parlamente chcú slušne zastupovať hodnotovú vyváženosť a chrániť súčasný rozsah práv a slobôd,“ uviedli v stanovisku PS/SPOLU.

Viac..  Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska

SNS vyzvala prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby neodkladne a urýchlene konala a oznámila Rade Európy, že Istanbulský dohovor na Slovensku účinný a platný nebude. 

Hlasovalo proti nemu 96 zo 113 prítomných členov zákonodarného orgánu.

„Som rada, že sa nám tento proces podarilo ukončiť. Ďakujem všetkým poslancom, ktorí sa postavili za všetky tie veci, ktoré vyznáva veľká časť väčšinového obyvateľstva na Slovensku,“ doplnila poslankyňa za SNS Eva Smolíková.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices