letisko
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Pellegrini nariadil opatrenie pre koronavírus: Cestujúci z Talianska do Bratislavy budú prísne kontrolovaní

BRATISLAVA / Cestujúci z Talianska na Slovensko budú od utorka prísne kontrolovaní, a to každý jeden pasažier. Slovensko tak reaguje na aktuálnu situáciu v Taliansku v súvislosti s ochorením na nový koronavírus. Kontrolu cestujúcich nariadil premiér Peter Pellegrini.

„Každý cestujúci na palube lietadla z Talianska do Bratislavy bude musieť vyplniť dotazník, na základe ktorého ho budeme vedieť v prípade potreby aj po prílete na Slovensko identifikovať a v prípade potreby vyhľadať,“ uviedol predseda vlády SR Peter Pellegrini poverený riadením rezortu zdravotníctva.

Ministerstvo zdravotníctva dovolenkárom, ktorí strávili posledné dni na severe Talianska odporúča, aby v prípade potreby, kontaktovali odborníkov na telefonických linkách, ktoré rezort pre tento účel zriadil. „K dispozícii sú nonstop telefonické linky zriadené na regionálnych úradoch verejného zdravotníctva, takisto e-mailová adresa, kde sú odborníci na konzultáciu nepretržite pripravení,“ uviedol ďalej premiér  Peter Pellegrini.

Viac..  Mladí Slováci medzi lídrami EÚ navrhli naliehavé riešenia v otázke inklúzie pre Radu EÚ

„V prípade, že na palube lietadla bude identifikovaný človek so symptómami podobnými ochoreniu COVID-19, v takom prípade bude okamžite po prílete odvezený špeciálnou sanitkou na izoláciu na infekčné oddelenia do nemocnice,“ doplnil hlavný hygienik SR Ján Mikas.

V Taliansku sa koronavírusom nakazilo už viac ako 130 ľudí. Vírusu podľahlo už 5 osôb.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

M. Lexmann: Ekonomickú bezpečnosť nesmieme podceňovať

Narastajúce riziká vyplývajúce z aktuálneho geopolitického a ekonomického konania Čínskej komunistickej strany boli predmetom stretnutia …

Consent choices