koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V Trnave hospitalizovali ženu s podozrením na koronavírus

TRNAVA / Vo Fakultnej nemocnici v Trnave hospitalizovali ženu s podozrením na koronavírus. Na základe prísnych pravidiel bola následne izolovaná na Infekčnej klinike. Nakazenie koronavírusom sa u pacientky nakoniec nepotvrdilo.

Slovenka sa vrátila z Talianska, kde je nakazených novým koronavírusom už viac ako 130 ľudí. Do nemocnice v Trnave ju prijali v pondelok v poobedňajších hodinách. O tom, že výsledky ženy, ktorá leží v trnavskej nemocnici, budú známe počas utorňajšieho dňa, informovala hovorkyňa nemocnice Katarína Tittelová.

„Fakultná nemocnica Trnava prijala pacientku na základe prísnych pravidiel a následne bola izolovaná na Infekčnej klinike FN Trnava. U pacientky boli vykonané potrebné vyšetrenia na zistenie prítomnosti koronavírusu. Výsledky sú negatívne, to znamená, že pacientka nie je koronavírusom nakazená,“ informovala hovorkyňav tlačovej správe.

Slovensko bude v reakcii na aktuálnu situáciu v tejto krajine, na príkaz premiéra Petra Pellegriniho od dnešného dňa kontrolovať všetkých pasažierov prilietajúcich do Bratislavy z Talianska.

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Na Slovensku nový koronavírus doteraz nebol potvrdený. Všetkých 55 vzoriek bolo negatívnych. Ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva situáciu sledujú a v prípade potreby sú pripravené aj v spolupráci s ďalšími rezortmi pristúpiť k potrebným opatreniam. Po januárovom zasadnutí krízového štábu na ministerstve zdravotníctva sa zároveň vykonali cvičenia vo vybraných nemocniciach, na vybraných hraničných priechodoch a na letisku M. R. Štefánika v Bratislave.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices