Sefcovic
Maroš Šefčovič. PHOTO: © European Union.

Šefčovič bude dohliadať na plnenie dohody o vystúpení Británie z EÚ

BRUSEL / Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová vymenovala podpredsedu Európskej komisie pre medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad Maroša Šefčoviča, za zástupcu EÚ a spolupredsedu spoločného výboru zriadeného dohodou o vystúpení Veľkej Británie z EÚ.

Spoločný výbor sa skladá zo zástupcov EÚ a Spojeného kráľovstva a je zodpovedný za dohľad nad vykonávaním a uplatňovaním dohody o vystúpení. Jednou z mnohých úloh je vytvorenie mechanizmu na riešenie prípadných sporov týkajúcich sa výkladu uzavretej dohody.

Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič v tejto súvislosti uviedol: Spoločný výbor sa musí zamerať na plnenie záväzkov stanovených v dohode o vystúpení a bude úzko spolupracovať so Spojeným kráľovstvom, aby sa zabezpečilo, že sa tak stane. Budeme samozrejme pracovať ruka v ruke s Michelom Barnierom a jeho tímom.“ 

Hlavný vyjednávač Európskej komisie Michel Barnier informoval, že sa teší na spoluprácu s Marošom Šefčovičom na zabezpečení správneho uplatňovania dohody od vystúpení. Prvé zasadnutie spoločného výboru sa uskutoční do konca marca.

Viac..  Prieskum: Pakt o zručnostiach pomohol vyškoliť 3,5 milióna pracovníkov

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Vláda na post eurokomisára za SR podporuje Šefčoviča

Slovenská vláda na post eurokomisára v budúcom zložení Európskej komisie na roky 2024 – 2029 …

Consent choices