posta, zasielky
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Slovenská pošta pozastavuje prijímanie zásielok do Talianska

BRATISLAVA – Talianska pošta pre pretrvávajúce šírenie koronavírusu a v záujme bezpečnosti s okamžitou platnosťou pozastavila doručovanie do rizikových obcí a oblastí v Taliansku. Preto Slovenská pošta, rovnako ako aj iné poštové podniky sveta, pristúpila k pozastaveniu prijímania zásielok, ktoré chcú zákazníci doručiť do týchto oblastí. Informovala o tom hovorkyňa pošty Eva Rovenská.

Slovenská pošta aj naďalej neprijíma zásielky do Číny, Macao a Hongkongu. „Obmedzenia v medzinárodnej leteckej doprave pretrvávajú s tým, že letecké spoločnosti predĺžili embargo týkajúce sa Číny, Macaa a Hongkongu predbežne do 28. marca,“ uviedla hovorkyňa. Toto opatrenie uplatnila Slovenská pošta rovnako ako ostatné štáty sveta v súvislosti so zrušením alebo zmenou letov medzinárodných leteckých prepravcov z alebo do Číny, ktorých snahou je tak zamedziť šíreniu koronavírusu. Opatrenie platí od 4. februára.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices