Vybor EP
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

PREHĽAD: Toto je program europarlamentu, riešiť bude najmä koronavírus a klimatické zmeny

Poslanci budú tento týždeň rokovať o koronavíruse, stretnú sa Gretou Thunberg a pripomenú si Medzinárodný deň žien.

Koronavírus

Členovia výboru pre životné prostredie a verené zdravie (ENVI) budú vo štvrtok rokovať o koronavíruse, ktorý sa šíri už a v Európe a ako sa s nákazou pasujú jednotlivé členské štáty.

V ten istý deň budú hlasovať o Európskom mechanizme civilnej ochrany, z ktorého sa financuje krízová pomoc pre členské štáty aj v takýchto prípadoch.

Greta Thunberg

V stredu do parlamentu zavíta klimatická aktivistka Greta Thunberg. S poslancami bude rokovať o klimatickej legislatíve a cieľoch. Jej stretnutie s nimi budeme vysielať naživo na našom Facebooku.

Medzinárodný deň žien

Výbor pre práva žien (FEMM) organizuje pri príležitosti blížiaceho sa Medzinárodného dňa žien konferenciu, počas ktorej sa bude hodnotiť pokrok, ktorý sa dosiahol od prijatia Pekinskej deklarácie pred 25 rokmi. Panely sa budú venovať ekonomickému postaveniu žien a ženám v boji proti klimatickým zmenám. Konferencia sa bude konať vo štvrtok.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Klimatické zmeny

Predseda David Sassoli v stredu otvorí stretnutie starostov a primátorov z celej EÚ, ktoré sa bude konať na pôde parlamentu. Počas svojej schôdze budú hovoriť o tom, ako spraviť naše mestá a obce klimaticky neutrálnymi, aby nevypúšťali viac skleníkových plynov, ako môžu absorbovať, vyčistiť alebo kompenzovať.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices