koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Poľsko hlási prvý výskyt koronavírusu. Hospitalizovaný muž sa nakazil na karnevale v Nemecku

POĽSKO / Prvý prípad nového koronavírusu hlási už aj Poľsko. Na tlačovej konferencii to oznámil minister zdravotníctva Lukasz Szumowski. Muž, ktorého vek nezverejnili, bol nedávno na karnevale v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

V súčasnosti je hospitalizovaný v univerzitnej nemocnici v meste Zielona Góra a jeho stav je podľa ministra dobrý, informuje portál tvn24.pl.

Podľa Szumowského identifikovali všetky osoby, ktoré prišli do kontaktu s nakazeným mužom, a umiestnili ich do domácej karantény. V krajine je v súčasnosti v súvislosti s podozrením na koronavírus hospitalizovaných 68 osôb a 500 je v karanténe.

V nemocnici v Zielonej Góre je aj ďalší pacient s podozrením na koronavírus – litovský vodič kamiónu, ktorý bol v Taliansku.

Celosvetovo sa novým koronavírusom, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19, nakazilo už vyše 93-tisíc ľudí a podľahlo mu vyše 3 200. Ochorenie, ktoré sa prvý raz objavilo vlani v decembri v čínskom meste Wu-chan, sa rozšírilo už do 80 krajín sveta.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Tusk

Poľský premiér Tusk upozornil na hrozbu novej vojny v Európe, píšu médiá

Poľský premiér Donald Tusk pre európske média uviedol, že Európa znova vstúpila do predvojnového obdobia. …

Consent choices