Jurzyca
Europoslanec Eugen Jurzyca. PHOTO: © European Union-EP.

Eugen Jurzyca: Parlament sa nedohodol na reformách pre EÚ

Výbor pre hospodárske a menové veci (ECON) v stredu odmietol návrh uznesenia k Európskemu semestru na rok 2020. Podľa europoslanca Eugena Jurzycu (SaS) Európsky parlament tak nevyužil príležitosť prispieť do debaty o nevyhnutnosti reforiem, ktoré by smerovali k udržateľným verejným financiám.

„Chuť vytvárať nové fondy v Európskej únii je veľká. To sa týka aj fondu na podporu reforiem. Keď sa ale včera hlasovalo v Európskom parlamente na výbore ECON o Európskom semestri, teda o tom, čo by mali reformy obsahovať, tak sa zhoda nenašla ani približne. Materiál šiel do koša. Hlavne, že sa bude prerozdeľovať, aj keď nevieme na čo. Mám pocit, že chuť zbytočne prerozdeľovať peniaze občanov je vírus, ktorý nie je rozšírený len v slovenskom, ale aj európskom parlamente,“ uviedol Jurzyca.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

Európsky semester umožňuje členským štátom EÚ koordinovať svoje hospodárske politiky a riešiť hospodárske výzvy, ktorým EÚ čelí. Medzi ciele európskeho semestra patrí zabezpečenie zdravých verejných financií či podpora štrukturálnych reforiem.

O red

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices