koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Premiér Pellegrini potvrdil pred zasadnutím krízového štábu ďalších 6 nových prípadov koronavírusu na Slovensku

BRATISLAVA / Na Slovensku je už 16 potvrdených prípadov koronavírusu. Pre koronavírus už zavreli všetky stredné, základné školy a aj niektoré materské školy, ktoré patria pod Bratislavský samosprávny kraj Hlavný hygienik Ján Mikas vydal nariadenie celoplošného zrušenia konania podujatí na najbližších 14 dní. Zaviedli sa aj ďalšie opatrenia. Svetová zdravotnícka organizácia označila koronavírus COVID – 19 za pandémiu.

Od 11-tej hodiny opäť zasadá krízový štáb, ktorý rokuje o ďalších preventívnych opatreniach, ktoré by mohli zamedziť šíreniu nového typu koronavírusu. Očakávané sú najmä informácie o rozšírení karantény pre Slovákov, ktorí sa vracajú zo zahraničia.

Ministerstvo zdravotníctva pre verejnosť zriadilo novú infolinku, tentoraz pod taktovkou NCZI. Odborníci na čísle  0800 221 234 odpovedajú na otázky 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Pravoslávni prehodnotili postoj

Vyhlásenia pravoslávnej cirkvi o tom, že bozkávanie cirkevných ikon a pitie z jedného kalicha, je aj v čase pandémie koronavírusom úplne bezpečné, vyvolalo mnoho reakcií. Od ľudí, aj kompetentných. Po ostrých slovách predsedu vlády Petra Pellegriniho, ktoré adresoval biskupom tejto cirkvi, svoje stanovisko zmenili.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices