koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Slovensko má 11 nových prípadov nákazy koronavírusom, medzi nakazenými je aj dieťa

BRATISLAVA / Na Slovensku je už 72 potvrdených prípadov koronavírusu. Pre koronavírus už zavreli všetky stredné, základné školy a aj niektoré materské školy, ktoré patria pod Bratislavský samosprávny kraj Hlavný hygienik Ján Mikas vydal nariadenie celoplošného zrušenia konania podujatí na najbližších 14 dní. Zaviedli sa aj ďalšie opatrenia. Svetová zdravotnícka organizácia označila koronavírus COVID – 19 za pandémiu.

Premiér avizoval, že na bratislavských  Kramároch je pred infektológiou špeciálny stan. Ten má zabezpečiť, aby ľudia, ktorí by mohli byť podozriví, nevošli do nemocnice. Testy sa robia v ňom, na mieste sú aj vojaci.

Na Kramároch je tiež k dnešnému dňu evidovaných 27 zdravotníkov v karanténe. Informoval o tom denník n.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR posilňuje v súvislosti s mimoriadnou situáciou spôsobenou novým koronavírusom komunikáciu s verejnosťou. „Počnúc 17.3. od 8:00 sa môžu občania obracať s otázkami na odborníkov tak emailom a telefonicky, ako aj na nové adresy. Z dôvodu pravdepodobnej vyťaženosti linky, ako aj v záujme presnosti otázok, a tým zrozumiteľnosti komunikácie, však prosíme, aby občania podľa možností uprednostňovali mailovú komunikáciu s konkrétnym naformulovaním otázok na nových adresách covid19@praca.gov.sk, respektíve covid19@employment.gov.sk,“ informuje rezort práce.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices