koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Počet nakazených rastie. Premiér Pellegrini potvrdil ďalších dvanásť prípadov

BRATISLAVA / Na Slovensku je už 84 potvrdených prípadov koronavírusu. Pre koronavírus už zavreli všetky stredné, základné školy a aj niektoré materské školy, ktoré patria pod Bratislavský samosprávny kraj Hlavný hygienik Ján Mikas vydal nariadenie celoplošného zrušenia konania podujatí na najbližších 14 dní. Zaviedli sa aj ďalšie opatrenia. Svetová zdravotnícka organizácia označila koronavírus COVID – 19 za pandémiu

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR posilňuje v súvislosti s mimoriadnou situáciou spôsobenou novým koronavírusom komunikáciu s verejnosťou. „Počnúc 17.3. od 8:00 sa môžu občania obracať s otázkami na odborníkov tak emailom a telefonicky, ako aj na nové adresy. Z dôvodu pravdepodobnej vyťaženosti linky, ako aj v záujme presnosti otázok, a tým zrozumiteľnosti komunikácie, však prosíme, aby občania podľa možností uprednostňovali mailovú komunikáciu s konkrétnym naformulovaním otázok na nových adresách covid19@praca.gov.sk, respektíve covid19@employment.gov.sk,“ informuje rezort práce.

Policajný prezident Lučanský rokuje s maďarským partnerom, aby sa otvoril ešte aspoň jeden hraničný priechod

Prezident Policajného zboru Milan Lučanský rokuje s prezidentom PZ Maďarska o tom, aby sa otvoril aspoň ešte jeden hraničný priechod – Šahy. V Bratislave a okolí sa totiž momentálne nachádzajú stovky kamiónov pre situáciu, ktorá vznikla preto, lebo maďarská strana nechala pre kamiónovú dopravu otvorené iba dva hraničné priechody. Tým sa doprava značne zhusťuje. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová. Zároveň upozornila, že nie je pravda, že bola uzatvorená Bratislava, ako sa začínajú šíriť niektoré dezinformácie.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Ľudia by mali prestať riskovať. Za nedodržanie domácej karantény im môže hroziť aj väzenie!

Niektorí ľudia berú na ľahkú váhu slová odborníkov, ktorí pre koronavírus odporúčajú zdržiavať sa doma a nie v dave. Dokonca sa nájdu aj takí, ktorí sa vrátili zo zahraničia a ignorujú povinnú 14-dňovú karanténu. Za takéto nezodpovedné konanie im hrozí vysoká pokuta a dokonca až 10-ročný pobyt za mrežami.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices