Bilcik
Europoslanec Vladimír Bilčík. PHOTO: © European Union-EP.

Europoslanec Bilčík: O peniazoch na boj s koronavírusom rozhodneme výnimočným hlasovaním na diaľku

Mám pre vás dobrú správu. Predseda Európskeho parlamentu David Sassoli dnes po konzultácii s vedením politických skupín, vrátane skupiny európskych ľudovcov (EPP), rozhodol, že Európsky parlament budúci týždeň zasadne prvýkrát na diaľku a o pomoci EÚ na boj s koronavírusom rozhodneme ako europoslanci zo svojich domovov E-mailom.

Výnimočné situácie si vyžadujú výnimočné riešenia. Som rád, že už o niekoľko dní budem mocť podporiť konkrétne opatrenia, ktoré pomôžu koordinovať zápas so šíriacim sa koronavírusom, umožnia krajinám vrátane Slovenska maximalizovať svoje zdroje na podporu zamestnancov a podnikateľov, ktorí už dnes v mnohých prípadoch počítajú existenčné straty a okamžite uvoľnia dodatočné európske prostriedky na podporu kompenzačných opatrení v členských štátoch, pričom Slovensko by malo dostať viac ako 2 miliardy eur.

Potrebujeme však oveľa viac krokov a rozhodnutí, aby sme túto krízu zvládli. Preto som rád, že sme našli cestu, ako môžeme demokraticky fungovať naďalej prostredníctvom moderných technológií. Európska únia je tu pre ľudí v každej situácii, a chcem vás, milí voliči, uistiť, že Európsky parlament svojou prácou prispeje k úsiliu o prekonanie krízy, ktorej čelíme.

Viac..  Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komentár pripravil europoslanec Vladimír Bilčík.

O dac

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Dobrá správa pre všetkých, ktorým záleží na slobodných médiách

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Akt …

Consent choices