cokolada
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Kľúčom proti koronavírusu môže byť čokoláda, víno alebo čaj. Vo všetkých sa nachádza Taxifolín

SLOVENSKO / Vedci na celom svete intenzívne hľadajú účinný liek proti koronavírusu. A ich pozornosť zaujala aj jedna veľmi zaujímavá chemická zlúčenina, ktorá by mohla byť liekom proti vírusom. Volá sa TAXIFOLÍN a neuveríte, kde všade sa vyskytuje – v červenom víne, zelenom čaji a dokonca aj v čokoláde.

Komu by sa nepáčilo, ak by mu lekár na vírusové ochorenie predpísal tabuľku čokolády, či pravidelný príjem zeleného čaju, či dokonca červeného vína. V každej z týchto potravín sa nachádza Taxifolín. Je jedným z chemických zlúčenín, ktoré majú potenciu byť antivirálnym liekom proti koronavírusu, bez toxických vedľajších účinkov. Odkiaľ  sa táto zložka vzala opísal biochemik Pavol Čekan: „Doktor Smieško vo Švajčiarsku, ktorý študoval, že ktoré chemické molekuly by mohli fungovať ako liek proti koronavírusu a z jedenástich takýchto chemických zlúčenín vyšla jedna, ktorá sa volá taxifolín ako jedna z možností lieku a veľmi pekné je, že práve taký taxifolín sa nachádza práve v červenom víne, čokoláde a v zelenom čaji.“

Podľa odborníkov je tu teda možnosť, ako by sa ľudia mohli chrániť, respektíve preventívne pôsobiť na koronavírus. Piť veľa zeleného čaju, jesť veľa čokolády a piť červené víno. Samozrejme z rozumom a nepreháňať to, pretože nadmerná konzumácia alkoholu má zase opačný efekt. „V prípade veľkého množstva sa znižuje schopnosť imunitného systému bojovať proti vírusu. Samozrejme, že jednou z najlepších ochrán je naozaj nosiť rúšky a dodržiavať veľmi striktnú hygienu, čo sa týka aj dezinfekcie rúk.“ dodal biochemik.

Viac..  Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska

Počas týchto dní sa vyhýbať verejnosti, radšej zotrvať doma v dobrovoľnej karanténe.
„Karanténu treba dodržiavať v prvom rade preto, že reálne nemáme možnosť vedieť, že kto je nositeľom vírusu a kto ho šíri. Tie výsledky testov, ktoré máme sú iba testy osôb, ktoré boli vyšetrené. Vyšetriť nemôžeme každého, lebo momentálne na to nie sú zdroje a z tých vyšetrených, aj keď vyjde negatívny, on môže byť vlastne pozitívny, lebo ten test nemusí ukázať – pokiaľ je rýchly – úplne všetkých.“ dodal lekár Peter Kováč. Takže stále platí s rúškom, s čistými rukami a s kúskom čokolády vydržať doma.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

M. Beňová: Právo na opravu má obmedziť často neodôvodnené zdražovanie výrobkov

Začalo sa posledné plenárne zasadnutie Európskeho parlamentu pred júnovými voľbami. Na jeho úvod sa  poslanci …

Consent choices