Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union-EP.

Ivan Štefanec: KDH pripravilo dotazník o potrebách podnikateľov v čase krízy

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) pripravilo v spolupráci s organizáciou SME Europe dotazník pre slovenské malé a stredné podniky a živnostníkov dotazník o aktuálnom stave ich podnikania a o ich potrebách v čase aktuálnej krízy v dôsledku pandémiu koronavírusu. Analyzované dáta, ktoré takto získa chce ponúknuť vláde Slovenskej republiky, spolu s odporúčaniami na prijatie potrebných opatrení. Iniciatívu spustili slovenský europoslanec a prezident SME Europe, člen Predsedníctva KDH Ivan Štefanec a členka Predsedníctva KDH Caroline Líšková. 

„Malí a strední podnikatelia a živnostníci trpia súčasnou krízou najviac. Ich prevádzky a služby sú väčšinou nútene zavreté a neprodukujú žiaden zisk. Dotazník, ktorý v týchto dňoch distribuujeme je slovenskou mutáciou celoeurópskeho prieskumu, ktorý tento týždeň spustila SME Europe a má slúžiť ako podklad pre budúce návrhy legislatívy na úrovni Európskej únie. Verím, že aj takto prispejeme k čo najlepšiemu pochopeniu stavu v akom sa slovenskí podnikatelia nachádzajú a k rýchlemu prijatiu efektívnych opatrení,“ uviedol Ivan Štefanec.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

„Malé a stredné podniky a živnostníci sú chrbtovou kosťou našej ekonomiky. Nemôžeme dovoliť, aby sa masovo dostávali do platobnej neschopnosti a následne do krachu. Oceňujeme, že nová vláda na nich myslí a prijíma niektoré opatrenia, no je potrebné sa spýtať priamo dotknutých subjektov, aké ďalšie kroky by im najviac pomohli. Otázky sú štrukturované tak, aby z nich bolo možné vypracovať konečnú analýzu s konkrétnymi odporúčaniami,“ doplnila Caroline Líšková.

SME Covi19 dotazník SK verzia

O dac

Odporúčame pozrieť

Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

Európsky parlament v utorok schválil predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň …

Consent choices