nakupovanie, supermarket, spotrebitel, koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V obchodoch platia od pondelka nové opatrenia. Takto to bude vyzerať po novom

SLOVENSKO / Rukavice a dezinfekcia rúk, menej ľudí v predajni a dvojmetrové rozostupy medzi nakupujúcimi pri platení. Takto to bude po novom vyzerať v našich obchodoch. Opatrenia na zvýšenie hygienického štandardu prijal ústredný krízový štáb ešte minulý týždeň. Od pondelka sa tiež otvárajú niektoré ďalšie prevádzky.

Je presne minúta pred siedmou a v miestnej bratislavskej časti Karlova Ves otvára svoje potraviny obchodný reťazec. Zákazníci stoja poctivo v rozostupoch.

Každého z nich kontroluje sbskár, či má so sebou nákupný vozík, ktorých je v prevádzke len určitý počet. Ak by už žiadny k dispozícii nezostal, nevpustí zákazníka do predajne. Určité množstvo košov je totiž spôsob, ako presne odkontrolovať maximálny možný počet ľudí v obchode, kde sa nesmie prekročiť koncentrácia jedného nakupujúceho na 25 metrov štvorcových predajnej plochy. Ďalší zákazník môže vstúpiť do obchodu až vtedy, ak bude nejaký z vozíkov voľný.

Viac..  J. Sturnaras: V roku 2024 sú možné štyri zníženia úrokových sadzieb ECB

Prevádzky musia od pondelka navyše zabezpečiť povinnú dezinfekciu rúk alebo rukavice a okrem toho zaobstarať minimálny odstup dvoch metrov v radoch na pokladne. Obchodné reťazce v týchto miestach nainštalovali i ochranné plexisklá. Od rána už môžu byť otvorené aj prevádzky očných optík, kľúčové služby, galantérie, záhradníctva, stavebniny, železiarstva či farby laky.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices