hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /RE/. PHOTO: redakcia/red.

Martin Hojsík: Pridajte sa k výzve za zelenú obnovu Slovenska

Martin Hojsík: Zelená obnova je logická

?Nie je pravdou, že ekonomika má trpieť v prospech životného prostredia. Práve naopak. Mnohé z odvetví budú po tejto pandémii na kolenách. Práve mnohé z nich sú škodlivé životnému prostrediu. Keď odznie pandémia, budeme stáť pred otázkou, či tieto odetvia vrátiť do pôvodného stavu, alebo či využieme príležitosť na ich modernizáciu. Prechod na uhlíkovo neutrálnu ekonomiku, ochrana biodiverzity či udržatelné poľnohospodárstvo, majú potenciál rýchlo priniesť pracovné miesta, rast a zlepšiť spôsob života všetkých občanov na celom svete a prispieť k budovaniu odolnejšej spoločnosti.

?Často si neuvedomujeme, že extrémne výkyvy počasia a klimatické zmeny spôsobujú ohromné ekonomické straty. Medzi rokmi 1980 až 2016 predstavujú tieto straty celosvetovo sumu až 436 miliárd eur. A tento účet bude iba narastať, pokiaľ nebudeme konať. Na druhej strane, ak budeme dodržiavať naše klimatické záväzky, môžeme ako Európa ušetriť až 160 miliárd eur ročne. Obehová ekonomika môže do roku 2030 vytvoriť 580 000 nových pracovných miest a ušetriť 600 miliárd. eur pre podniky EÚ.

Viac..  Martin Hojsík o raňajkovej smernici: Rodičia chcú vedieť, čo natierajú deťom na chlieb

?Záchrana ekonomiky a zelená obnova nemusia byť dva protichodné boje. Je možné im nájsť spoločné riešenie, z ktorého budú profitovať mnohé generácie ešte dlho po nás.
Už teraz môžete podporiť ekonomický model, ktorý je odolnejší, udržatelnejší a schopný ochrániť a pomôcť nám všetkým, nie len pár vyvoleným.

Podpíšte výzvu za Zelenú obnovu Slovenska
https://bit.ly/2wV1GoV

O red

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices