Smolkova
Monika Smolková, bývalá europoslankyňa. PHOTO: © European Union-EP.

Monika Smolková: Kto nás, občanov, ochráni pred Matovičom?

Pán premiér je stále v polohe predsedu OĽANO so štyrmi členmi. V jeho hnutí sa kolektívne radiť nemusel. To, čo ho ráno  napadlo, okamžite, alebo najneskôr pred obedom, už prezentoval na tlačovej konferencii. Ibaže teraz si musí uvedomiť, že je predseda kolektívneho orgánu – vlády SR a že zodpovedá za celý štát. Jeho rozhodnutia majú dosah nie iba na percentá jeho hnutia, ale na každého jedného obyvateľa. Preto je z jeho strany veľmi nezodpovedné, ak pokračuje v rétorike aj v konaní predsedu OĽANO. Jeho riadiaca neskúsenosť priam kričí na každej tlačovke a na každom jeho vyjadrení. V tejto situácii sa pýtam: Kto nás, občanov ochráni pred Matovičom? Pán premiér chcel vládnuť transparentne a chcel vedieť, čo si ľudia budú o jeho vládnutí myslieť. Preto je načase, aby sme my, občania vyjadrovali svoj názor verejne na pána Matoviča, aby sa prebral a začal štát riadiť, alebo posunul riadenie niektorému zodpovednejšiemu ministrovi jeho vlády.

Čo sa týka testovania – predseda vlády sľuboval početnejšie testovanie. Ale aký význam ma testovať ľudí, ktorí sú bez príznakov, nemali sa ani ako nakaziť, iba majú na zaplatenie súkromnej firme za testovanie. Od múdreho premiéra by som očakávala, že ak máme navýšenú kapacitu na testovanie, v prvom rade by bolo potrebné začať testovať zdravotníckych pracovníkov a ľudí v prvej línii – policajtov, záchranárov, predavačov, pretože ak oni budú infikovaní, môžu nakaziť rádovo veľa ľudí.

Viac..  Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

A na záver už iba odporúčanie: Pán Matovič, prosím dajte sa testovať. Aby sme mali istotu, že nás, občanov nenakazíte.

Monika Smolková, bývalá poslankyňa Európskeho parlamentu.

O Monika Smolková

Mgr. Monika Smolková je absolventkou Pedagogickej fakulty UPJŠ v Prešove a dvojročného postpromočného štúdia Ekonomickej fakulty TU Košice. V rokoch 2009 – 2019 bola poslankyňou EP a členkou výboru pre regionálny rozvoj a členkou výboru pre kultúru a vzdelávanie. V rokoch 2006 – 2009 bola poslankyňou NR SR a členkou výboru pre školstvo, vedu a šport. Má bohaté skúsenosti v práci v samospráve. V rokoch 2002 – 2006 bola poslankyňou mestského zastupiteľstva v Košiciach a predsedničkou sociálnej komisie a súčasne vykonávala funkciu zástupkyne starostu v MČ Košice - Dargovských hrdinov, kde v rokoch 2006 – 2009 vykonávala funkciu starostky. V rokoch 2005 – 2009 bola zvolená za poslankyňu Košického samosprávneho kraja a predsedníčku kultúrnej komisie. V súčasnosti sa angažuje v práci mimovládnych organizáciách v oblasti životného prostredia, vzdelávania, kultúry, športu a v sociálnej oblasti.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices