Bilcik
Europoslanec Vladimír Bilčík. PHOTO: © European Union-EP.

Europoslanec Bilčík vyzýva mobilných operátorov k zhovievavosti: Neúčtujte občanom uviaznutým v zahraničí dodatočné roamingové poplatky

Hoci Európska únia roamingové poplatky zrušila, hrozia v časoch pandémie mnohým Slovákom a Slovenkám. Občania a občianky, ktorí pracujú na Slovensku, ale bývajú alebo uviazli za hranicami, tento mesiac logicky viac ako polovicu mobilných služieb využívajú v roamingu. Znamená to, že mobilní operátori im môžu začať účtovať roamingové poplatky.

Zákazníci vo svojich plánoch pri výbere paušálu nepočítali so situáciou, že budú dlhodobo mimo Slovenska proti vlastnej vôli. Už niekoľko dní dostávajú od spoločnosti Orange Slovensko správy, ktoré ich upozorňujú na to, že môžu platiť výrazne viac. Europoslanec Vladimír Bilčík (SPOLU/EPP) sa obrátil na hovorkyňu Orange Slovensko Alexandru Piskunovú, ktorá odkázala zákazníkov v tejto situácii na zakúpenie jedného z roamingových balíčkov spoločnosti Orange, ktoré za poplatok umožňujú určitý cenovo zvýhodnený objem hovorov a dát.

Europoslanec Bilčík apeluje na mobilných operátorov, aby túto výnimočnú situáciu nevyužili na účtovanie dodatočných roamingových poplatkov.

Viac..  M. Beňová: Potrebujeme ďalšie účinné opatrenia na zastavenie nárastu cien potravín

„Chcel by som vyzvať mobilných operátorov, aby nevyužili súčasnú situáciu na účtovanie dodatočných roamingových poplatkov. Naše občianky a občania sa mimo Slovenska zdržujú buď neočakávane alebo nedobrovoľne a mnohí k tomu prechádzajú osobnými ekonomickými problémami spojenými s koronakrízou. Mobilný telefón a internet je pre nich jediným spôsobom, ako sa môžu spojiť so svojimi blízkymi. Apelujem preto na Orange, ale aj na ostatných operátorov: Buďte zhovievaví a ukážte v tejto výnimočnej situácii firemnú kultúru, na ktorú budete môcť byť pyšní.“

Foto: Archív VB.

O dac

Odporúčame pozrieť

zvierata, kura, nosnice

Zníženie znečistenia z priemyslu a veľkých chovov hospodárskych zvierat

Nové pravidlá znížia škodlivé emisie z priemyselných zariadení a veľkých chovov ošípaných a hydiny s …

Consent choices