koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Rakúsko začne postupne uvoľňovať opatrenia, ako prvé otvorí niektoré obchody

Rakúsko začne postupne uvoľňovať niektoré z opatrení, ktoré zaviedlo v rámci boja proti šíreniu koronavírusu. Prvým krokom, ku ktorému chce vláda pristúpiť už od budúceho utorka, je otvorenie niektorých typov obchodov, oznámil v pondelok kancelár Sebastian Kurz, pričom ako príklad spomenul záhradníctva.

Otvorenie ďalších typov obchodov a prevádzok by malo podľa Kurza nasledovať 1. mája, pričom tu ako príklad spomenul kaderníctva. Reštaurácie a bary by sa potom podľa súčasných odhadov mohli otvoriť najskôr v polovici mája, zatiaľ čo zákaz verejných podujatí by mal zostať v platnosti do konca júna.

Čo sa týka ďalších opatrení, ktoré rakúsky vládny kabinet ohlásil pred tromi týždňami a v rámci ktorých môžu napríklad ľudia vychádzať zo svojich domovov len v odôvodnených prípadoch, vláda predĺžila ich platnosť zatiaľ do konca apríla. Pôvodne mala platnosť tohto súboru opatrení vypršať už 13. apríla.

Viac..  Nové pravidlá EÚ na ochranu kritických hlasov pred súdnym zastrašovaním

V Rakúsku malo doteraz pozitívne testy na koronavírus vyše 12-tisíc ľudí, 220 z nich zomrelo. Celosvetovo sa nákaza potvrdila u 1 289 380 ľudí, zomrelo ich vyše 70-tisíc.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Minister Blanár vo Viedni: Rakúsko je pre nás viac než sused

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár rokoval vo Viedni so spolkovým …

Consent choices