Taliansko most
Zdroj: Reprofoto/noviny.sk

Aby toho nebolo málo, v Taliansku spadol do rieky most

AULLA / Pri severotalianskom meste Aulla, zhruba v polovici cesty medzi Janovom a Florenciou, sa dnes zrútil cestný most. Za normálnych okolností je to rušná cesta, uviedla agentúra Reuters. Pri nešťastí boli ľahko zranení dvaja vodiči, povedal hovorca hasičov. Komunikáciu podľa Reuters prevádzkuje štátna správcu ciest ANAS.

Celý most sa zrútil o 10:25 a na miesto vyrazili hasiči. Agentúra Reuters napísala, že obaja vodiči, ktorí boli v čase zrútenia na moste, boli prevezení do nemocnice s ľahkými zraneniami.

Podľa serveru denníka La Repubblica bol jeden zranený vodič prevezený do nemocnice v Pise a druhý do nemocnice v Sant’Andrea della Spezia. Podľa serveru ide o vodičov dvoch dodávok.

Taliansky server ďalej píše, že na moste Albiano Magra sa vlani v novembri objavila prasklina, ktorú si všimlo aj mnoho motoristov. Po vykonaných kontrolách ale správca cesty uviedol, že nehrozí žiadne nebezpečenstvo.

Viac..  Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Podľa Reuters bola prevádzka na príslušnej ceste SS330 obmedzená v dôsledku vládnych opatrení v boji s koronavírusovou epidémiou.

​V auguste 2018 sa v Janove zrútil diaľničný viadukt. Jedno z najhorších nešťastí svojho druhu v moderných európskych dejinách si vtedy vyžiadalo 43 mŕtvych.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices