EUGreenDeal
Ilustračné PHOTO: © European Union

Komisia pokračuje v prípravách na dosiahnutie väčšieho zníženia emisií skleníkových plynov

Zatiaľ čo všetky bezprostredné politické ciele Komisie sú zamerané na boj proti koronavírusu, EK pokračuje aj v prípravách zameraných na dlhodobé politické priority v oblasti ochrany klímy. Komisia preto začína online verejnú konzultáciu o zvýšení cieľa EÚ v oblasti klímy do roku 2030 a o krokoch a politikách potrebných na dosiahnutie väčšieho zníženia emisií skleníkových plynov.

V rámci Európskej zelenej dohody, Komisia predloží komplexný plán hodnotenia vplyvu s cieľom zvýšiť cieľ EÚ v oblasti klímy do roku 2030 na najmenej -50 % a na -55 % v porovnaní s úrovňami emisií z roku 1990.

Po odsúhlasení Komisia navrhne zahrnúť nový cieľ do nedávno predloženého Európskeho právneho predpisu v oblasti klímy. Nový cieľ sa bude týkať všetkých príslušných odvetví vrátane energetickej účinnosti, obnoviteľnej energii a systéme EÚ na obchodovanie s emisiami. Revízia súčasného cieľa prispeje k dosiahnutiu klimatickej neutrality do roku 2050 a posilní vedúce postavenie EÚ v medzinárodných rokovaniach o klíme. Online konzultácia bude otvorená 12 týždňov od 31. marca do 23. júna 2020.

Viac..  Europoslankyňa Miriam Lexmann: Musíme prehodnotiť ciele "Green Dealu"

O dac

Odporúčame pozrieť

lexmann

Europoslankyňa Miriam Lexmann: Musíme prehodnotiť ciele „Green Dealu“

Naša budúcnosť závisí od zdravej planéty. Dôkazom je aj európska zelená dohoda, ku ktorej sa …

Consent choices