koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Koronavírus vo svete: Masový hrob neďaleko New Yorku, Irán uvoľňuje pravidlá

Na celom svete sa nakazilo koronavírusom už vyše 1,6 milióna ľudí, pričom viac ako 100 tisíc zomrelo. WHO varuje pred rušením opatrení. 

New York má teraz viac prípadov nákazy koronavírusom než akákoľvek iná krajina na svete.Počet infikovaných podľa úradov vo štvrtok stúpol o 10-tisíc a aktuálne presahuje 160-tisíc, pričom viac ako 7-tisíc ľudí chorobe podľahlo. USA hlási za posledných 24 hodín vyše 2000 úmrtí. V posledných dňoch sa objavili dronové zábery, ako ukladajú mŕtve telá do masových hrobov. Tento masový cintorín sa nachádza na ostrove Hart neďaleko New Yorku.

(Youtube: The guardian)

Irán aj napriek rastúcemu počtu prípadov nákazy koronavírusom Covid-19 otvoril v sobotu niektoré podniky a úrady. I  keď počet prípadov, ale aj úmrtí neustále rastie, iránska vláda niekoľko týždňov odmietala zaviesť opatrenia na obmedzenie voľného pohybu osôb, ktoré mnohé krajiny, medzi nimi aj Slovensko zaviedlo.

Pandémia koronavírusu v Česku slabne, nakazených je najmenej za uplynulý týždeň. Celkový počet nakazených je  5 732 potvrdených prípadov, z toho zomrelo už 123 ľudí a 346 sa uzdravilo. 

Anglicko hlási najviac úmrtí za posledných 24 hodín, a to 980 úmrtí. Britský premiér Boris Johnson naďalej ostáva v nemocnici po tom, ako ho pozitívne testovali na Covid-19 a jeho stav sa zhoršil. Koronavírusom sa mohla od začiatku januára nakaziť viac ako polovica obyvateľstva Veľkej Británie. Podľa denníka The Times to uviedli výskumníci z Oxfordskej univerzity. Zaujímavosťou je, že tento týždeň sa konala tlačová beseda predstaviteľov vlády, pričom novinári kládli otázky online z redakcie alebo z vlastného obydlia.

(Youtbe: ITV news)

 

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska agentúra pre lieky: Koronavírus je stále hrozbou

Ochorenie COVID-19 zostáva hrozbou, aj keď už nepredstavuje celosvetový stav núdze. Uviedla to v utorok …

Consent choices