Trump
Americký prezident Donald Trump. PHOTO: © European Union- EP.

Americký prezident Donald Trump pozastavil financovanie WHO

Prezident Spojených štátov amerických Donald Trump nariadil pozastaviť platby pre Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO). Ako dôvod uviedol nezvládnutie situácie ohľadom nového koronavírusu Covid-19, informovala o tom tlačová agentúra AP.

„Svetová zdravotnícka organizácia nesplnila svoje základné povinnosti a musí byť braná na zodpovednosť,“ oznámil Trump na brífingu. Podľa Trumpa organizácia na začiatku podcenila epidémiu a uverila zavádzajúcim údajom z Číny.

Generálny tajomník OSN António Guterres reagoval na Trumpove slová nasledovne: „teraz nie je čas“ na zníženie rozpočtu WHO. Guterres vyzdvihol potrebu solidarity a apeloval na medzinárodnú spoluprácu s cieľom zastaviť tento vírus.

Treba pripomenúť,že USA platí 22% všetkých výdavkov WHO, kým Čína 12%.

 

Viac..  Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices