koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V Žehre potvrdili nekontrolované šírenie ochorenia Covid-19

V Žehre potvrdili nekontrolované šírenie ochorenia Covid-19. Pred rokovaním vlády o tom informoval minister zdravotníctva SR Marek Krajčí. Ako uviedol, veľká časť z pozitívne testovaných osôb za uplynulý deň boli občania práve z marginalizovanej komunity v obci Žehra. Dodal tiež, že karantenizovaná bude každá oblasť, kde sa potvrdí takéto šírenie.

Krajčí tiež informoval, že aplikácia Covid-19 pass, ktorú je možné nájsť na stránkach ezdravie.sk alebo korona.gov.sk začne od piatka obsluhovať ďalších 40 mobilných odberových miest. Minister preto predpokladá, že bude relatívne v blízkosti bydliska každého občana zabezpečené mobilné odberové miesto.

Ako uviedol predseda vlády SR Igor Matovič, na rokovaní Ústredného krízového štábu v stredu nenašli odpoveď, ako budú problém so šírením nového koronavírusu v marginalizovaných skupinách riešiť. Vytvorili však pracovnú skupinu pod krízovým štábom, aby do piatka prišila s opatreniami a návrhmi. „Každý pozitívne testovaný v marginalizovanej rómskej osade je veľké nebezpečenstvo, nielen pre osadu, ale aj pre okolité obce aj mestá,“ uviedol. Premiér dodal, že v Žehre sa testovali aj kontakty potvrdených prípadov, z nich bol veľký podiel ľudí pozitívny.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices