Facebook
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

WHO spúšťa novú službu pomocou aplikácie Messenger, bojujúcu proti dezinformáciám

WHO zriadila službu, ktorej hlavným cieľom je boj s dezinformáciami počas novej pandémie koronavírusu. Svetová zdravotnícka organizácia ju spustila prostredníctvom aplikácie Messenger, ktorá patrí pod Facebook.

WHO spustila ešte začiatkom marca službu Health Alert, ktorá umožňuje získať overené informácie priamo od Svetovej zdravotníckej organizácie. Doteraz ju využilo už viac ako 12 milión užívateľov pomocou aplikácie WhatsApp. Aplikácia je dostupná vo viacerých jazykoch, a to v angličtine, arabčine, francúzštine a španielčine.

WHO pristúpilo k tomuto kroku po tom, čo Trump zmrazil finacovanie tejto organizacie. Prezident Spojených štátov si vyslúžil veľa kritiky za pozastavenie príspevkov.

Koronavírusom sa nakazilo už viac ako 2 milióny ľudí a na nákazu novým vírusom zomrelo 137 tisíc pacientov.

Na Slovensku je doteraz 8 úmrtí a spolu 977 zistených nakazení, 167 vyliečených a až 34 458 testovaných. V stredu pribudlo rekordných 114 prípadov, ale aj rekordný počet testovaných, a to skoro 3 tisíc.
Viac..  V Európe bol vlani prijatý rekordný počet patentových prihlášok

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

V. Bilčík: Je neakceptovateľné, aby Meta držala svojich používateľov ako rukojemníkov

Americká digitálna spoločnosť Meta začala v týchto dňoch vyzývať používateľov a používateľky jej sociálnych sietí …

Consent choices