Vybor EP
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

PREHĽAD: Toto je program europarlamentu, riešiť bude najmä koronavírus a poľnohospodárstvo

Poslancov v čaká tento týždeň viacero tém, od ekonomických dopadov koronavírusu, cez označovanie pneumatík po situáciu v Líbyi.

Koronavírus

Výbor pre hospodárske veci bude v pondelok diskutovať o hospodárskych dopadoch koronavírusu a reakcii EÚ s komisármi Valdisom Dombrovskisom (hospodárstvo, ktoré pracuje pre ľudí) a Paolom Gentilonim (hospodárstvo).

Výbor pre dopravu bude v pondelok s komisárkou Adinou-Ioanou Văleanon hovoriť o kríze, ktorú Covid-19 spôsobil v sektore dopravy.

Poľnohospodárstvo a rybárstvo

Výbor pre poľnohospodárstvo bude v utorok hlasovať o prechodných opatreniach na pomoc poľnohospodárom z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka a Európskeho poľnohospodárskeho záručného fondu od 1. januára 2021.

Členovia výboru pre rybolov sa budú vo štvrtok zaoberať tým, ako by mala vyzerať naša budúca spolupráca v oblasti rybolovu so Spojeným kráľovstvom.

Pneumatiky

Výbor pre vnútorný trh bude v utorok hlasovať o novom označovaní pneumatík na autá, ktoré umožnia spotrebiteľom lepšiu orientáciu v spotrebe paliva a iných parametroch.

Viac..  Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Zahraničné veci

Výbor pre občianske slobody bude v pondelok rokovať o situácii v Líbyi, cez ktorú do Európy prichádza množstvo migrantov a žiadateľov o azyl.

Výbor pre bezpečnosť a obranu sa bude v ten istý deň venovať vývozu zbraní, umelej inteligencii a bezpečnostnej spolupráci medzi EÚ a Afrikou vo viacerých afrických oblastiach.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices