koronavirus, rodina
Ilustračné PHOTO: © European Union.

OSN vyzvala Bielorusov, aby pre koronavírus zostali doma

Organizácia Spojených národov (OSN) vyzvala Bielorusov, aby pre rastúce šírenie nového koronavírusu v Bielorusku zostali doma.

„Je čas na okamžité a rozsiahle opatrenia na posilnenie fyzických odstupov. Zostaňte doma, aby ste zastavili šírenie ochorenia COVID-19. Pomôže to zdravotníckym pracovníkom a nám všetkým vyrovnať sa s krízou,“ vyjadrila sa rezidentná koordinátorka OSN v Bielorusku Joanna Kazana-Wisniowiecki.

Zdravotnícke orgány v krajine v pondelok zaregistrovali 900 nových prípadov infekcie, čo je najväčší tamojší denný prírastok. Bielorusko celkovo eviduje 12 208 prípadov vírusu, no aj napriek tomu a výzvam medzinárodných organizácií je stále jednou z mála krajín, ktoré nezaviedli obmedzenie pohybu obyvateľov.

V utorok je v Bielorusku štátny sviatok, počas ktorého si tisícky ľudí chodia uctiť zosnulých na cintoríny. Prezident Alexander Lukašenko túto tradíciu však odmieta tento rok zakázať a tvrdí, že aj on navštívi hroby svojich predkov. Bieloruská hlava štátu opakovane obavy z pandémie odmieta ako „masovú psychózu“ a tvrdí že krajina zvládne epidémiu aj bez obmedzení.

Viac..  Komisia navrhuje zvýšenie ciel na ruské a bieloruské obilné výrobky

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Komisia navrhuje zvýšenie ciel na ruské a bieloruské obilné výrobky

Európska komisia navrhuje zvýšiť clá na dovoz obilnín, olejnín a odvodených produktov (ďalej len „obilné …

Consent choices