koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Ivan Korčok: Slovensko prispeje na vývoj liečebných metód a vakcíny proti koronavírusu

„Koronavírus je výzvou pre celý svet. Slovensko podporuje spoločné snahy konať. Dnes preto oznamujeme, že naša krajina sa rozhodla prispieť sumou tri štvrte milióna eur na iniciatívy, ktoré majú prispieť k vývoju liečebných metód a vakcíny proti tejto chorobe.“ 

Také sú slová ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka v súvislosti s medzinárodným donorským podujatím (Coronavirus Global Response), ktoré 4. mája 2020 zorganizovala Európska komisia spoločne so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), Francúzskom, Nemeckom, Spojeným kráľovstvom a Saudskou Arábiou. Cieľom podujatia je zhromaždiť prostriedky určené na financovanie zrýchleného výskumu vakcíny, financovanie nevyhnutnej diagnostiky a liečby COVID-19 v celkovej výške 7,5 miliardy eur.

Teší ma, že pre mimoriadnu dôležitosť tejto aktivity a s plným rešpektom voči potrebe globálneho zintenzívnenia boja s ochorením COVID-19, Slovenská republika aktívne a pozitívne zareagovala,“ zdôraznil minister I. Korčok.

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Slovensko je podľa neho presvedčené, že vyzbierané prostriedky budú efektívne využité v oblastiach diagnostiky COVID-19, jeho liečby, ako aj pri vývoji účinnej vakcíny. „Pandémia predstavuje globálnu výzvu, ktorá si vyžaduje globálnu odpoveď. Táto iniciatíva je súčasťou multilaterálnej reakcie na boj s COVID-19 a nadväzuje na prijaté záväzky lídrov EÚ, G20 a G7.“ uzavrel šéf slovenskej diplomacie.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices