Nicholsonova
Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. PHOTO: © European Union-EP.

Lucia Nicholsonová: EÚ vznikla s cieľom zabrániť ďalšiemu zničujucému konfliktu

8. mája 1945 porazil fašistické Nemecko tlak z východnej a západnej strany a Európa sa konečne dopracovala k dlhoočakávanému mieru. Vo východnej Európe nás úplná sloboda nečakala, nastúpil komunizmus, ktorý trval desaťročia, ale jeho zvrhnutie oslavujeme v iný sviatok, všakže.

Od porazenia nemeckých fašistov až dodnes pracujeme na tom, aby sme v Európe mali vysoký štandard života, aby sme sa nemuseli báť ďalšej vojny, aby sme krízy ako je aj tá dnešná, riešili hádkami za stolom a nie pomocou zbraní niedke na zablatenom poli. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo vznikla Európska únia ??.

Dnes na ňu často myslíme iba ako na prostriedok pre prácu v zahraničí, pre cestovanie a pre eurofondy, ale vznikla práve s cieľom zabrániť ďalšiemu zničujucému konfliktu. Aj to, že na to zabúdame je dôkaz, ako dobre sa máme.

Viac..  Vladimír Bilčík: Nielen Rusi sa snažia ukryť svoje majetky, musíme mať pravidlá na ich habanie

Aj ja chcem, tak ako ostatní, poďakovať tým, ktorí svoj život obetovali v prospech dnešného mieru.

No zároveň chcem pripomenúť, že dnešný mier stál našich predkov veľa. Nepokazme si to naivnými sklonmi k extrémistickým stranám. Fašistov nedefinuje hákový kríž na rukáve, definuje ich pomýlený spôsob myslenia.

Máme tu, v rámci dnešných možností, ako taký pokoj, vážme si ho ✌️

 

O red

Odporúčame pozrieť

zdravotne postihnuti

Európsky parlament prijíma preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím pre celú EÚ

Európski poslanci dali poslednú zelenú európskemu preukazu pre osoby so zdravotným postihnutím a európskemu parkovaciemu …

Consent choices