Európske Noviny vám za uplynulé dni pripravili zaujímavý program ku Dňu Európy

Priniesli sme vám live rozhovory napríklad s eurokomisárom Marošom Šefčovičom či štátnym tajomníkom Martinom Klusom, ktorý nám prezradil, čo môžeme očakávať od tohtoročného leta. Zostavili sme pre vás aj zábavné kvízy, vďaka ktorým ste si mohli overiť vaše znalosti v oblasti životného prostredia, EÚ. V rozhovore s pánom Hochelom sme vám priblížili prácu Informačnej kancelárie Európskeho parlamenti v Bratislave. Naši redaktori tiež zostavili zhrňujúce články o vzniku EÚ. Milan Bez Mapy sa podelil s vami o svoje zážitky z ciest po Európe. Ak ste náhodou prehliadli náš program, my sme ho pre vás v tomto článku zhrnuli.

Štvrtok:

Začali sme s livestreamom na našom Instagrame s travel blogerom Milanom Bez Mapy(Milanom Bardúnom).

Ak ste si ešte neurobili náš kvíz o možnostiach, ktoré vytvára EÚ pre mladých, skúste si otestovať svoje znalosti TU.

Piatok:

V piatok sme o 13 .00 hod. mali livestream s podpredsedom Európskej komisie Marošom Šefčovičom.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Umelú inteligenciu je potrebné rámcovať, aby nám neprerástla cez hlavu

Pokračovali sme článkom, v ktorom sme zhrnuli stav životného prosredia v Európe, nájdete ho TU.Priniesli sme vám aj kvíz o životnom prostredí v EÚ, urobiť si ho môžete TU.

Sobota:

Na Deň Európy sme vám pripravili exluzívne rozhovory, najprv s riaditeľom Kancelárie EP na Slovensku Dionýzom Hochelom.

V sobotu popoludní sme mali zaujímavý rozhovor so štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí s Martinom Klusom. Povedal nám ako si máme plánovať leto, ale aj o Brexite a informovaní ľudí o dôležitosti členstva Slovenska v EÚ a NATO.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Šefčovič sa stáva jedným z troch výkonných podpredsedov Európskej komisie

Slovenský diplomat a politik Maroš Šefčovič sa stáva jedným z troch výkonných podpredsedov Európskej komisie …

Consent choices