koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Je rozhodnuté: Režim na hraniciach by sa mal zmierniť pre ďalšie skupiny obyvateľov

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 8 infikovaných ľudí, dokopy tak na Slovensku je 1 465 potvrdených prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. Za pondelok evidujeme aj jedno úmrtie, nákaze teda dokopy podľahlo 27 ľudí. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, hospitalizovaných je aktuálne 120 pacientov. Na JISke sú piati pacienti, na pľúcnej ventilácií jeden pacient. Počet vyliečených stúpol o 24, ich celkový počet je aktuálne 983. 

V pondelok potvrdili na Slovensku osem nových prípadov ochorenia Covid-19, z toho sedem nakazených je mimo karantény. Počet ľudí pozitívnych na toto ochorenie stúpol u nás na 1 465. Laboratóriá urobili v pondelok 2 063 testov, celkovo otestovali už takmer 123-tisíc vzoriek.

Chorobe podľahla ďalšia osoba, Slovensko tak eviduje 27 úmrtí pacientov s pozitívnym testom na Covid-19. Z ochorenia sa vyliečilo ďalších 24 osôb, uzdravilo sa spolu už 983 ľudí.

Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, počet hospitalizovaných pacientov stúpol, aktuálne je ich 120. U 21 bolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Z toho je na jednotke intenzívnej starostlivosti päť osôb, na umelej pľúcnej ventilácii je jeden pacient.

Uvoľňovanie opatrení na hraniciach

Režim na hraniciach by sa mal zmierniť pre ďalšie skupiny obyvateľov. Ako potvrdil štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí Martin Klus, konzólium sa dohodlo na tom, že sa uvoľnia prísne opatrenia na hraniciach pre viaceré skupiny obyvateľstva.

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Najnovšie rozšírenie výnimky na hraniciach sa bude týkať ľudí, ktorí doprevádzajú študentov do zahraničia, ľudí, ktorí trénujú v zahraničí, ale napr. aj zamestnancov medzinárodných organizácií, ktorí pracujú aj mimo SR.

„Čo sme najnovšie navrhli je, aby sme rozšírili výnimku pre všetkých zdravotníkov, všetkých opatrovateľov, dokonca ľudí v poľnohospodárstve, potravinárstve, vedy a výskumu, ktorí by sa mohli nachádzať v rámci celej ČR a Rakúska. Doteraz to boli len 4 české kraje a 3 spolkové republiky Rakúska. Uvidíme do akej miery konzílium toto odsúhlasí,“ povedal štátny tajomník MZ

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices