krajci
Foto: UV SR.

Minister Krajčí oznámil zmeny. Zdravotníctvo sa vracia do normálu

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudol 1 infikovaný, dokopy tak na Slovensku je 1 495 potvrdených prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. Naša krajina nehlási žiadne ďalšie úmrtie, nákaze teda dokopy podľahlo 28 ľudí. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, hospitalizovaných je aktuálne 106 pacientov. Počet vyliečených stúpol o 10, ich celkový počet je aktuálne 1185. 

Na Slovensku v nedeľu pribudol jeden prípad nákazy koronavírusom

Celkovo tak máme 1 495 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie Covid-19. Laboratóriá v nedeľu urobili 971 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je tak už vyše 143-tisíc.

Ochorenie prekonalo ďalších 22 ľudí, spolu sa vyliečilo už 1 185 osôb. Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie pacienta s pozitívnym testom na Covid-19.

Stále tak evidujeme 28 úmrtí osôb pozitívne testovaných na toto ochorenie. Počet hospitalizovaných pacientov je 106, vyliečilo sa ďalších 10 ľudí.

Posledný nakazený pochádza z Košíc – okolie.

Uvoľňovanie opatrení 4. fázy

„Sme európskou jednotkou“ uviedol premiér a odborníci.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Od stredy 20. mája príde k 4. fáze uvoľňovania. „Aj vzhľadom na to, že sme mali po jeden prípad za posledné dva dni, a to v štátnej karanténe,“ vyhlásil premiér Matovič.

​Minister Marek Krajčí povedal, že aktuálna situácia je z epidemiologického hľadiska výborná. Poznamenal, že situácia v DSS je už tiež na dobrej úrovni.

S tímom expertov sa zhodli, že zdravotníctvo musí začať fungovať naplno, ako to bolo pred koronavírusom.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices