dovolenka
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Nad zájazdmi visí otáznik. Neistotu okolo cestovných kancelárií nateraz vláda nezažehnala

SLOVENSKO / Neistotu cestovných kancelárií a ich klientov neupokojilo ani pondelňajšie zasadanie vlády. Kabinet Igora Matoviča totiž prerušil rokovania o novele, ktorá mala cestovkám umožniť odklad zájazdov bez finančnej kompenzácie klientov.

Peniaze za nerealizované dovolenky by totiž, podľa návrhu zákona, mali dostať iba vybrané skupiny, vrátane seniorov nad 70 rokov. Ostatným môže cestovka navrhnúť náhradný zájazd. Ak sa obe strany nedohodnú, klienti si budú musieť počkať na vrátenie peňazí až do septembra budúceho roka.

Novela by mala platiť retrospektívne a mala by sa týkať nielen plánovaných zájazdov, ale aj tých, ktoré mali cestovky organizovať od 13. marca. Návrh nahradiť peniaze poukazmi na ďalší zájazd sa nepozdáva Európskej komisii, ktorá ho považuje za protiprávny.

„Rokovanie o kompenzácii zájazdov je prerušené do stredy, keďže legislatívci z Úradu vlády si vyžiadali čas na spripomienkovanie návrhu. Zajtra Ministerstvo hospodárstva ich prípadné pripomienky zapracuje a v stredu by mala vláda rokovanie o návrhu dokončiť,“ vysvetlila hovorkyňa ministerstva hospodárstva Katarína Svrčeková.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

zdravotne postihnuti

L. Ď. Nicholsonová: Európsky preukaz uľahčí cestovanie ľudom so zdravotným postihnutím

Európania s preukazom ZŤP sú o krok bližšie k tomu, aby sa im výrazne zlepšili …

Consent choices