klima
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Brusel chce navrhnúť novú stratégiu prispôsobenia sa zmene klímy

Európska komisia plánuje začiatkom roku 2021 navrhnúť novú stratégiu prispôsobenia sa zmene klímy, ktorá bude súčasťou Európskej zelenej dohody. Na túto tému otvorila verejnú konzultáciu a zainteresované strany a občania sa v nej môžu podeliť o svoje názory a skúsenosti do 20. augusta 2020. Nová adaptačná stratégia bude vychádzať zo súčasnej stratégie prijatej v roku 2013.

Globálne a európske teploty v posledných rokoch opakovane prelomili dlhodobé rekordy a počet a intenzita povodní a sucha dramaticky vzrástli. Zmena podnebia už nie je vzdialeným problémom budúcich generácií, ale jej vplyvy na ľudí, planétu a prosperitu sú viditeľné v Európe už dnes.

Postupné zotavenie sa zo súčasnej krízy bude príležitosťou na zvýšenie celkovej odolnosti našej spoločnosti. Patrí sem ochrana klímy, integrácia aspektov ochrany klímy do postupov riadenia a posilnenie prevencie a pripravenosti. Komisia dnes zverejnila aj výsledky nového projektu PESETA, ktorý predstavuje predpokladané vplyvy zmeny klímy na EÚ.

Viac..  Europoslanci prijali prísnejšie ciele emisií CO2 pre nákladné autá a autobusy

O dac

Odporúčame pozrieť

lexmann

Europoslankyňa Miriam Lexmann: Musíme prehodnotiť ciele „Green Dealu“

Naša budúcnosť závisí od zdravej planéty. Dôkazom je aj európska zelená dohoda, ku ktorej sa …

Consent choices