auto
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Ministerstvo zahraničných vecí pripomína odporúčanie necestovať do žiadnej krajiny sveta

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky pripomína odporúčanie necestovať do žiadnej krajiny sveta.

Od 21. mája 2020 sú osoby s trvalým alebo prechodným pobytom na území Slovenskej republiky pri návrate z Maďarska, Poľskej republiky, Českej republiky, Rakúskej republiky, Slovinskej republiky, Chorvátskej republiky, Nemeckej spolkovej republiky alebo Švajčiarskej konfederácie vyňaté z nariadenej karantény a povinnosti predloženia negatívneho testu RT-PCR na ochorenie COVID-19, pokiaľ ich pobyt mimo územia Slovenskej republiky pred návratom nepresiahol 24 hodín.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania do vyššie uvedených krajín a priebežne sledovať obmedzenia zavedené predmetnými krajinami v oblasti epidemiologickej, karanténnej, bezpečnostnej a dopravnej. Informácie o hraničnom režime sú zverejnené a pravidelne aktualizované na webovom sídle Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Viac..  DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky odporúča všetkým občanom nachádzajúcim sa v zahraničí, aby využili možnosť dobrovoľnej registrácie na webovom sídle Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka.

Správa je publikovaná v originálnom znení, bez redakčných úprav.

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices