Miriam Lexmann
Miriam Lexmann. PHOTO: Roman Skyba.

Miriam Lexmann: Skutočný život verzus facebook. Len úspešní majú hodnotu?

SKUTOČNÝ ŽIVOT VZ. FB: LEN ÚSPEŠNÍ MAJÚ HODNOTU?

Aj rýchlosť či plytkosť doby sociálnych sietí prajú časom populizmu. Napriek tomu netreba rezignovať na poctivú, mravčiu službu, pri ktorej sa to podstatné deje mimo Facebooku a Instagramu. Hoci dojem môže klamať a často aj klame.

Koronakríza zvýraznila prítomnosť utrpenia v živote, za ktoré nás dnešná doba akoby nútila hanbiť sa. Voľakedy bolo utrpenie mylne a často považované za trest Boží. Dnes sa považuje za niečo, čo treba skrývať, lebo kazí obraz o dokonalosti života. Ľudia na sociálnych sieťach chcú všetci vyzerať úspešne a šťastne. Akoby len vysmiaty a úspešný človek mal hodnotu.

Ale bolesť je súčasťou života, nevyhnutnou súčasťou života. Naša bolesť nás robí silnejšími, bolesť druhých nás zas pozýva byť ľudskejšími. Keď svet v týchto dňoch zažíva spoločnú bolesť a zvlášť na Slovensku sa nám darí zvládať boj s koronou, je čas všimnúť si aj iné „korony“.

Viac..  Vladimír Bilčík: Nielen Rusi sa snažia ukryť svoje majetky, musíme mať pravidlá na ich habanie

 Môže sa spoločné úsilie vysporiadať sa s COVID-19 skončiť ihneď po tom, ako zvládneme jeden vírus, hoci vieme, že vo svete budú milióny ľudí aj naďalej umierať na maláriu, HIV, ebolu a ďalšie zákerné choroby, znásobené násilím, hladom, vojnami a prenasledovaním? Môže sa skončiť, keď sa na Slovensku stretávame s toľkými starosťami odkázaných – rodín v núdzi, skúšaných seniorov, týraných detí, ponižovaných žien, chorých, utláčaných a ďalších?

 Čo tak rozšíriť heslo „zvládneme to spolu“ o všetky ďalšie krízové oblasti?

Zvládnime to spolu! ?

O red

Odporúčame pozrieť

Miriam Lexmann: Prijali sme legislatívu, ktorá má chrániť nezávislosť a vyváženosť médií

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Akt …

Consent choices