koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Ako prvá krajina v Európe sa koronavírusu zbavila Čierna Hora

Pondelok minister zdravotníctva Čiernej hory Kenan Hrapovič oznámil, že krajina neregistruje žiadny prípad koronavírusu. Ľudí však vyzval, aby aj naďalej pomohli krajine byť bez nákazy.

Čierna hora urobila za posledných 24 hodín 140 testov, z ktorých nebol ani jeden pozitívny. Zároveň Čierna hora neregistruje momentálne už žiadneho nakazeného s koronavírusom.

Minister ďalej dodal, že nasledujúce dni bude veľmi dôležité “zodpovedné správanie sa ľudí, aby sa aj naďalej mohli pýšiť označením ‚krajiny bez koronavírusu.“

V Čiernej hore ochorelo koronavírusom spolu 324 ľudí a 9 občanov nákaze podľahlo. Celkovo koronavírusu podľahlo 5,44 milióna  ľudí po celom svete, uzdravilo sa 2,18 milióna a umrelo 345 tisíc ľudí.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

cierna hora

Čierna Hora dostala prístup k financiám EÚ v rámci programu EU4Health

Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že spolu s vládou Čiernej Hory podpísala dohodu o …

Consent choices