matovic
PHOTO: UVSR

Igor Matovič oznámil nové uvoľňovanie opatrení. Kiná a divadlá budú otvorené aj v nedeľu, otvoria aj fitness centrá

Po stretnutí konzília odborníkov Igor Matovič informoval, že od 3. júna, teda od budúcej stredy budú otvorené vnútorné aj vonkajšie športoviská. Avšak budú musieť byť dvojmetrové rozstupy a 15 m² na jedného zákazníka.

Čo s fitkami?

Cvičiť sa bude bez rúšok a bude možné využiť tiež šatne i sprchy. Povinnosťou bude dezinfekcia a tiež fitnes centrá budú musie viesť zoznam cvičiteľov a sprístupniť ju regionálnemu úradu verejného zdravotníctva, v prípade ak by sa nákaza vyskytla, aby sa dalo kontaktovať osoby, ktorí prišli s danou osobou do kontaktu. Podobné opatrenia by mali zaviesť aj plavárne.

„Chceme teda z tohto miesta oznámiť nielen ‚fitkám‘, ale všetkým vnútorným športoviskám, že od budúcej stredy budú môcť de facto úplne slobodne prevádzkovať tieto svoje aktivity s týmito konkrétnymi obmedzeniami,“ uviedol premiér.

Umožnili aj svadby

Od budúcej stredy budú môcť tiež prevádzky stravovania organizovať uzavreté podujatia, aj po 22. hodine. Požiadavkou bude tak isto, ako pri fitness centrách vedenie zoznamu účastníkov daných akcií pre regionálny úrad  verejného zdravotníctva, zoznam musí byť  k dispozícii do 30 dní po uskutočnení akcie.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Hranice budú viac otvorené

Odborníci rozhodli predĺžiť aj možnosť pobytu v krajinách.Pôvodne to bolo 24 hodín, čo sa mení na 48 hodín. Týka sa to týchto krajín:Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, Česká republika, Nemecko a Švajčiarsko, Chorvátsko, Slovinsko.

Do kina sa môžete vybrať aj v nedeľu

Konzílium tiež rozhodlo povoliť otvoriť  niektoré prevádzky, aj v nedeľu. Jedná sa o divadlá, taxislužby, kiná, autoškoly,služby ambulantného predaja  turistické informačné centrá.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices