lode
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Hygienik povolil po Slovensku vyhliadkové plavby

Ministerstvo dopravy pre agentúru SITA potvrdilo, že na Slovensku vydalo 67 licencií z 97 na prevádzkovanie verejnej vodnej dopravy.

Ústredný krízový štáb SR povolil plavbu iba vnútroštátnym výletným a vyhliadkovým lodiam a to aj s pasažiermi, avšak toto neplatí pre kajutové lode. Toto pravidlo platí od 15. mája, ale iba pri dodržaní hygienických podmienok.

Návrat k medzinárodnej lodnej doprave aj s pasažiermi očakáva ministerstvo až keď sa otvoria vnútorné aj vonkajšie hranice EÚ.

„Postupná obnova medzinárodnej osobnej lodnej dopravy sa bude koordinovať tak na úrovni EÚ, ako aj na medzinárodnej úrovni, pričom sa zohľadní situácia v oblasti verejného zdravia v príslušných krajinách,“ informovalo ministerstvo.

Osobná doprava, teda aj vodná, a to aj cez hranice je pozastavená  od 13. marca. Výletné lode klasicky začínajú sezónu už v polovici apríla, ale kvôli pandémií je v sklze už asi mesiac.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Von der Leyenová: Pandémia koronavírusu už nie je hrozbou, EÚ navždy zmenila

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová privítala oznámenie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), že …

Consent choices