gröhling
Branislav Gröhling PHOTO: FB Branislav Gröhling

Sú známe termíny na tohtoročné prijímacie skúšky na osemročné gymnázia

Ministerstvo školstva stanovilo na tohtoročné prijímacie skúšky na 8 ročné gymnázia dva termíny, a to 15. a 18. júna. Ak bude veľký počet uchádzačov na gymnáziá, skúšky sa môžu konať tiež 16. a 19 júna.

Z vyjadrenie ministra školstva Branislava Gröhlinga vyplýva, že prímačky budú žiaci písať v priestoroch škôl. Riaditelia musia zverejniť počet prijatých žiakov najneskôr do 30. júna a následne do 7. júla oznámia rozhodnutia o prijatí žiakov, ktorí podali odvolanie.

Na odborných školách sa talentové skúšky budú konať 17. júna. Výsledky sa dozvedia do 24. júna.Ministerstvo ďalej umožnilo od 1.júna  otvorenie stredných alebo jazykových škôl, ale len v prípadoch zorganizovania komisionálnych, jazykových, prijímacích či štátnych jazykových skúšok.

Viac..  Euroscola 2024: Súťaž o cestu do Štrasburgu vyhrali stredoškoláci z Vranova nad Topľou

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

jurzyca

Eugen Jurzyca o zákaze nedeľného predaja: Zatvoriť obchody v nedeľu si môže dovoliť Nemecko

Petíciu proti zákazu nedeľného predaja už podpísalo viac ako 10-tisíc Slovákov. Strana Sloboda a Solidarita …

Consent choices