koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Úrad verejného zdravotníctva uvoľňuje opatrenia. V týchto prípadoch už nemusíte nosiť rúška

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 5 nových prípadov, dokopy tak je na Slovensku 1 520 potvrdených prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. Naša krajina nehlási žiadne ďalšie úmrtie, nákaze teda dokopy podľahlo 28 ľudí. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, hospitalizovaných je aktuálne 62 pacientov. Počet vyliečených stúpol o 5, ich celkový počet je aktuálne 1 332. 

Úrad verejného zdravotníctva SR rozšíril výnimky z povinného nosenia rúšok vzhľadom na priaznivý vývoj epidemiologickej situácie na Slovensku. 

Počas svadobného obradu a hostiny nebudú musieť od stredy 28. mája 12:00 nevesta a ženích nosiť na ústach rúška. Rovnakú výnimku budú mať aj žiaci počas prijímacích, komisionálnych a jazykových skúškach, skúškach odbornej spôsobilosti na výkon povolania a pri ukončovaní výchovy a vzdelávania. Opatrenie sa zároveň vzťahuje aj na poslucháčov pri konaní štátnych jazykových skúšok. O rozšírení výnimiek informovala Daša Račková z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Viac..  Eurobarometer ukazuje pozitívne vnímanie hospodárstva a kvality života v regiónoch EÚ

Ako ďalej Račková uvádza, od júna zároveň vstúpi do platnosti výnimka pre žiakov všetkých ročníkov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami na základných školách. Tiež na základných školách pri zdravotníckych zariadeniach na účel výchovy a vzdelávania žiakov všetkých ročníkov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices