Johnson
Boris Johnson. PHOTO: © European Union-EP.

Johnson pozval Putina na online summit o vývoji vakcíny proti Covid-19

Britský premiér pozval Vladimíra Putina na online summit, na ktorom sa chcú rozprávať o vývoji vakcíny proti novému koronavírusu Covid-19, informovalo o tom britské veľvyslanectvo v Moskve.

Putin by sa mal zúčastniť summitu Global Vaccine Summit 2020, ktorý organizuje Veľká Británia 4. júna.

Podľa ambasády sa summit zameriava na podporu pre organizáciu Gavi, the Vaccine Alliance. Organizácia by mala“pokračovať vo svojej dôležitej činnosti a zaistiť tak, že akákoľvek vakcína proti ochoreniu COVID-19 bude dostupná pre celý svet“.

Viaceré laboratória v Rusku už  vyvíajú vakcínu proti koronavírusu, testy na ľuďoch by mali začať robiť už budúci mesiac.

Viac..  Ostrá kritika zo strany slovenských mlynárov: ohrozenie potravinárstva pre "bruselských byrokratov"

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices