Omar Jimenez
Omar Jimenez Reprofoto: CNN

Po smrti Georgea Floyda v USA vypukli obrovské nepokoje, reportéra CNN zatkli počas živého vysielania

V Atlante vypukli obrovské nepokoje po tom, keď v pondelok zatkol policajt Afroameričana Georgea Floyda. Podobné demonštrácie vypukli po celej USA, ale aj vo svete.

Policajt Derek Chauvin držal Georgea Floyda na zemi minimálne 7 minút, počas ktorých mu policajt pritlačil koleno na krk. Floyd podľa zverejnených videí viackrát kričal, že nevie dýchať. Muž následne zomrel.


Po jeho smrti nastali protesty v Mineapolise, kde demonštranti zapálili policajnú stanicu a ťažkoodenci zatkli reportérov americkej CNN priamo počas živého vysielania.

Viac..  Slovensko je v Indexe prosperity na 24. mieste v EÚ

Policajta už vzali do väzby. Čelí obvineniu z vraždy 3.stupňa.

Americký prezident Trump označil starostu Minneapolisu za radikálneho ľavičiara a dodal, že jeho reakciu považuje za veľmi slabú.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Trump

Trump tvrdí, že Európa by mala poskytnúť Ukrajine viac pomoci

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; …

Consent choices