Hojsik
Europoslanec Martin Hojsík. PHOTO: © European Union-EP.

Martin Hojsík: Ak budeme konať rozumne, krízu môžeme v mnohom využiť

BRATISLAVA / Europoslanec Martin Hojsík nám v štúdiu povedal niečo o tom, ako vníma súčasnú krízu a zároveň možnosti na zmenu, ktoré ponúka. Zo zdravotného hľadiska sme krízu zatiaľ zvládali veľmi dobre, horšie je to s ekonomikou. Európska únia vie pomôcť, otázkou ale je, kam nalejeme a ako využijeme financie určené na oživenie ekonomiky.

To, že sme v Európskej únii nám vie veľmi pomôcť, pretože dokážeme do tej ekonomiky naliať peniaze. Tu prichádza plán zelenej obnovy, záleží totiž na tom, že kam a ako ich nalejeme. Aby sme nielen naštartovali ekonomiku a dali nové pracovné miesta, ale aby sme to robili tak, aby sme pomohli planéte a čistému ovzdušiu, povedal Martin Hojsík.

Europoslanec spomenul výskum, podľa ktorého štyria z piatich opýtaných Slovákov považujú za dôležité, aby sa spôsob, akým obnovíme ekonomiku po korone má prihliadať na životné prostredie.

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Jeden z dôležitých momentov v rámci ochrany životného prostredia je lepšia ochrana pre najdôležitejšie opeľovače, včely. Martin Hojsík v europarlamente predstavil aj iniciatívu na monitoring včiel a iných opeľovačov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices