benatky
Benátky PHOTO: Európske Noviny/ Marco Németh

Talianske Benátky prekvapil vysoký príliv, štvrtina mesta je zaplavená

TALIANSKO– Benátky vo štvrtok večer zasiahli veľké záplavy, ktoré sú na jún neobvyklé. Hladina vody vo štvrtok dosahovala až 116 centimetrov. Voda zaplavila približne štvrtinu mesta.

Najväčší príliv za jún bol v roku  2002, keď hladina vody dosahovala 121 centimetrov. Naposledy boli takéto veľké záplavy za jún v roku 2016, kedy voda dosahovala 117 centimetrov.

Podľa benátskej agentúry pre monitorovanie mora bol vysoký príliv kvôli búrkam v Atlantickom oceán, ktoré do severnej časti Talianska doniesla dážď a silný vietor.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices