skola
PHOTO: © European Union.

Ministerstvo zverejnilo, koľko žiakov nastúpilo do škôl. Čísla sú oveľa vyššie, ako sa očakávalo

SLOVENSKO–  Ministerstvo školstva zverejnilo čísla žiakov, ktorí nastúpili od 1. júna opäť do škôl. Od začiatku mesiaca svoje brány otvorilo 2 265 materských škôl, čo je 80,6 % z celkového počtu škôlok na Slovensku,  a 1 867 základných škôl, čo predstavuje 90,5 % z celkového počtu ZŠ.

Do základných škôl prvého stupňa a 5. triedy nastúpilo približne 170-tisíc žiakov, teda 63 %. Do materských škôlok nastúpilo od 1. júna približne 70-tisíc detí, teda polovica celkového počtu.

Najvyšší záujem bol v v Žilinskom kraji, a to až 98,5 %, zase naopak, najmenší záujem bol v Prešovskom kraji, a to len 35,8 %.

Od 1. júna školy a škôlky otvorili svoje brány

Ministerstvo školstva od pondelka povolilo otvoriť aj umelecké školy, v ktorých bude možné organizovať  individuálne hodiny.

Viac..  Euroscola 2024: Súťaž o cestu do Štrasburgu vyhrali stredoškoláci z Vranova nad Topľou

Všetky zariadenia môžu byť otvorené len za prísnych opatrení. Povinné sú rúška, dezinfekcia.Pri vstupe sa každému žiakovi bude merať teplota a bude nutná dezinfekcia rúk.V jednej triede by malo byť maximálne 20 žiakov. Rodič je povinný zaobstarať dieťaťu  dve rúška a tiež  papierové vreckovky.

Žiaci vyšších stupňov, teda šiesteho až deviateho ročníka, sa naďalej vzdelávaju doma dištančnou formou.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Štvrtá výzva z Programu Slovensko: 50 miliónov z eurofondov na vylepšenie základných škôl

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) vyhlásilo ďalšiu výzvu z nových eurofondov. …

Consent choices