komisia
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Do formovania Európskej zelenej dohody sa môže zapojiť aj verejnosť

Cieľom zapájania verejnosti je, aby vedľa vládnych politikách a reguláciách zohrali svoju úlohu aj obyčajný ľudia.„V rámci konzultácie môžu svoje názory vyjadriť všetci občania a organizácie.“Píše sa na stránke EK.

„Podnety z tejto verejnej konzultácie budú slúžiť na formovanie paktu pred jeho spustením, ku ktorému dôjde ešte pred konaním konferencie Organizácie Spojených národov o zmene klímy (COP26) v novembri 2020 v Glasgowe.“ informuje komisia na svojej stránke.

Viac..  Europoslankyňa Miriam Lexmann: Musíme prehodnotiť ciele "Green Dealu"

Dotazníky sú určené podľa komisie aj pre „podniky, zväzy, organizácie občianskej spoločnosti, vzdelávacie organizácie, skupiny spotrebiteľov, výskumno-inovačné organizácie, ako aj jednotlivých občanov vrátane mládeže.“ Online dotazník môžete vyplniť TU

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Európsky parlament prijal pravidlá o ľudských právach a životnom prostredí pre firmy

Európski poslanci schválili v stredu nové pravidlá, ktoré zaväzujú firmy zmierniť ich negatívny vplyv na …

Consent choices