migranti
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Malta prijala migrantov, ktorí žili týždne na lodiach

MALTA– prijala dočasne za uplynulý víkend okolo 400 migrantov. Títo migranti týždne žili na lodiach neďaleko ostrova. Maltská vláda však uviedla, že sa ešte stále snaží dosiahnuť dohody o prerozdelení migrantov.

Vláda im dovolila sa vylodiť po tom, ako sa „situácia na palubách lodí veľmi skomplikovala a vypukli nepokoje„ informovala maltská vláda. Spomínaní migranti žili v štyroch lodiach po tom, ako ich zachránili z plavidiel pašerákov ľudí.

Prístavy v Malte sú kvôli pandémie koronavírusu zatvorené už týždne. Komisárka z Európskej rady pre ľudské práva vyzvala Maltu, aby migrantov pustila na súš. Situáciu na lodiach označila za neudržateľnú. „Situácia viac, ako 400 osôb držaných na súkromných lodiach neďaleko teritoriálnych vôd Malty je neudržateľná a vyžaduje okamžité kroky.“ Uviedla Dunja Mijatović.

Viac..  EÚ by mala zrušiť sankcie voči bývalému jazdcovi F1 Mazepinovi, rozhodol súd

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices